piątek, 8 listopada 2013

Zapiekany filet z pieczarkami i porem

Szukając pomysłu na obiad, natknęłam się na filet z kurczaka w wydaniu z porem i pieczarkami. Przepis TU. Wyszło delikatne i aromatyczne mięsko, choć troszkę słone, dlatego radzę dać połowę kostki rosołowej.



Składniki:

2 piersi z kurczaka
10 pieczarek
biała część pora
pół kostki rosołowej
1 szklanka wrzątku
20 dag startego żółtego sera
przyprawa do kurczaka złocista
olej

Filety przekroić wzdłuż, obsypać przyprawą. Pieczarki obrać, pokroić w cienkie plasterki, por również. Dno naczynia żaroodpornego natłuścić olejem. Ułożyć filety. Posypać warstwą pieczarek, potem warstwa pora. Na wierzch zetrzeć ser. Zalać szklanką wrzątku, w której należy rozpuścić pół kostki rosołowej. Zapiekać ok 40 minut.







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz