Strony

piątek, 28 marca 2014

Pancakes

Kiedy mam ochotę na coś słodkiego, przy czym nie trzeba się napracować, sięgam po przepis na pancakes. Lubię je przede wszystkim dlatego, że można je jeść z dowolnymi dodatkami, zupełnie jak gofry. Tym razem pancakes polałam syropem klonowym. Pysznie słodkie:) Dlatego jeśli jemy je ze słodkimi dodatkami, to wsypmy troszkę mniej cukru do ciasta.
PS. Bratek też jadalny:)





Składniki:

2 szklanki mąki pszennej
niepełne 2 szklanki mleka
1 łyżeczka proszku do pieczenia
3 łyżeczki cukru
80 g rozpuszczonej margaryny
1 opakowanie cukru waniliowego
2 jajka

Wszystkie składniki zmiksować. Smażyć na rozgrzanej patelni, niczym nie trzeba jej smarować. Konsumować na ciepło. Podawać z dowolnymi dodatkami.


1 komentarz: