wtorek, 29 lipca 2014
Chińszczyzna
Czasem po pracy mamy ochotę na jakieś szybkie danie, które można zrobić w ciągu pół godziny. Wybieramy wtedy chińszczyznę. Robi się ją dosyć sprawnie i jest popisowym daniem mojej połówki.
Składniki:
ryż parboiled
30 dag wołowiny lub wieprzowiny
mieszanka warzyw chińskich
Fix do dań chińskich Knorra
chili
pieprz
ostra papryka
mielony imbir
sos sojowy
olej
woda +odrobina soli
Ugotować ryż wg przepisu na opakowaniu. Mięso pokroić w kostkę bądź paseczki, wymieszać z sosem sojowym jak w przypadku marynaty. Podsmażyć na oleju. Dodać fix wymieszany z 300ml wody. Dusić 10 minut. W woku na odrobinie oleju podsmażyć mieszankę chińską wg opakowania. Przyprawić dobrze. Do mieszanki dodać mięsko i razem poddusić ok 2 minutki, żeby przeszło smakiem. Zajadać ze smakiem :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz