Mój stół sylwestrowy:
Zapiekane pieczarki faszerowane:
pieczarki
żółty ser
natka pietruszki
cebula
bułka tarta
jajka
olej
sól
pieprz
Pieczarki obrać, oddzielić nóżki od kapeluszy. Zetrzeć nóżki i parę kapeluszy, pokroić w kostkę cebulę. Podsmażyć starte pieczarki z cebulą, doprawić. Wystudzić. Dodać natkę, starty żółty ser, jajko i bułkę tartą. Wyrobić farsz. Nadziewać kapelusze i na wysmarowanej tłuszczem blaszce układać kapelusze napełnione farszem. Piec ok. 20 min w 180 st. termoobieg.
Na słodko:
podpłomyki Kupca
owoce: mandarynki, ananas
budyń śmietankowy
2 łyżki cukru
1,5 szklanki mleka
10 dag masła
Zrobić budyń z mleka, proszku budyniowego i cukru. Wystudzić, zmiksować z masłem.
Nakładać masę na podpłomyki, na wierzch owoce.
marynowane pieczarki
kabanosy
oliwki
żółty ser
Inne koreczki: http://mojakulinarnaarkadia.blogspot.com/2013/12/imprezowe-koreczki.html
Deska serów:
ser kozi dojrzewający z ziarnami pieprzu
ser pleśniowy niebieski
ser pleśniowy miękki ze skórką pomarańczowo-czerwoną
Warto przygotować taką deskę serów, idealnie pasuje do wina.
Nuggetsy z sosem TzaTziki i sosem meksykańskim
Przepisy tu:
http://mojakulinarnaarkadia.blogspot.com/2013/07/nuggetsy.html
http://mojakulinarnaarkadia.blogspot.com/2013/07/sos-tzatziki.html
Sałatki:
http://mojakulinarnaarkadia.blogspot.com/search/label/Sałatki
Moje przepisy zamieszczam w poniższej Akcji:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz