wtorek, 31 grudnia 2013

Imprezowe koreczki

Zabawa sylwestrowa tuż, tuż. Najlepsze, w menu na ten wieczór to przekąski. 
Imprezowe koreczki sprawdzają się zawsze i wszystkim smakują. Proponuję dwa rodzaje koreczków. Nazwę je koreczkami marynowanymi i niemarynowanymi;) Są bardzo kolorowe, nie tylko świetnie smakują, ale i wyglądają apetycznie.




I. Koreczki marynowane:

  1. ogórki kiszone lub konserwowe
  2. pieczarki marynowane
  3. papryka marynowana
  4. grzybki marynowane


II. Koreczki niemarynowane:

  1. ogórek świeży
  2. pomidor
  3. ser żółty w plastrach, pocięty w paseczki
  4. oliwki czarne- te akurat marynowane:)
  5. rzodkiewki 


4 komentarze:

  1. ale Ty tu cuda wyprawiasz:), bardzo fajny blog:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Świetne półmiski :D no a koreczki...brakuje mięsa :P jakąś szyneczkę, albo maesto bym dorzuciła :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Koreczki podawane były do domowych wędlin, także mięso w nich to byłaby przesada:) Jednak w każdym innym przypadku Twoja propozycja jak najbardziej trafna:)

      Usuń