Muffinki z miodem i jabłkiem a'la Nigela Lawson są ciekawe w smaku, idealnie nadają się do gorącej herbaty z dodatkiem pigwy. Jeśli mamy leniwy poranek, możemy się skusić na takie śniadanko. Wspaniale też nadają się na poczęstunek.
Składniki:
2 jabłka
250 dag mąki
100 dag cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżeczki cynamonu
8 łyżek miodu płynnego (u mnie podgrzana miutela Anielskie Przysmaki)
125 ml oleju
60 ml maślanki
2 jajka
Jabłka obrać, pokroić na malutkie kawałeczki.
Do jednej miski wsypać przesianą mąkę, proszek i cynamon. Wymieszać.
Do drugiej miski wlać maślankę, olej, miód, wbić jajka i wsypać cukier. Wymieszać trzepaczką. Mokre składniki przelać do suchych, wrzucić jabłka i wymieszać drewnianą łyżką do połączenia. Przygotować formę na muffinki z papilotkami. Napełnić ciastem na wysokość 3/4 papilotek. Piec w rozgrzanym piekarniku do 180 st. C przez 20 minut.
Firma Anielskie Przysmaki oferuje tradycyjne produkty, które mają ciekawe połączenie smaków. Produkty śmiało można nazwać niebem w gębie. Słoiczki opatrzone są notatką na temat produktu i propozycji zastosowania. Produkty posiadają szereg naturalnych właściwości leczniczych.
Od firmy Anielskie Przysmaki dostałam:
1. Miutelę, niezwykłe połączenie miodu i kakao
2. Mus jagodowy
Muffinkę proponuję podać z herbatą z dodatkiem pigwy. Pigwa do herbaty Anielskich Przysmaków nadaje herbacie smak nieco kwaskowy. Pigwa idealna jest na przeziębienie i kaszel. Więc nic tylko korzystać z naturalnych sposobów bronienia się przed obecną pogodą. Gorąco polecam.
Bardzo serdecznie dziękuję za możliwość znalezienia się w niebie:) i liczę na owocną współpracę.
Pięknie podane:)Monika Szlązak
OdpowiedzUsuńSuper:)
OdpowiedzUsuńpysznie <3
OdpowiedzUsuń