Składniki:
2 filety z kurczaka
1 mała kapusta pekińska
1 papryka czerwona
1 papryka zielona
1 marchewka
1 mała cebula
1 puszka bambusa
olej
oliwa
papryka ostra
imbir
0,5 łyżeczki kopru lub anyżu
0,5 łyżeczki cynamonu
0,5 łyżeczki kozieradki
0,5 łyżeczki goździków
woda
Koper, cynamon, kozieradkę i goździki utrzeć w moździerzu. Dodać oliwę. Kurczaka pokroić na kawałki. Wymieszać z marynatą. Wstawić do lodówki na pół godziny. Podsmażyć na oleju. Kapustę pekińską, paprykę, marchew i cebulę pokroić w paseczki. Podsmażyć na oleju, dolać 2 szklanki wody i dusić do miękkości. Dodać odsączony bambus. Wymieszać z kurczakiem. Przyprawić imbirem i papryką.
Podawać z ryżem.
pyszny pomysł:)
OdpowiedzUsuń