czwartek, 22 stycznia 2015

Chrupkie bagietki z masłem czosnkowym i camembertem

Podobno smak tkwi w prostocie, dlatego dziś propozycja szybkiego dania, jakim są mini bagietki zapiekane z masłem czosnkowym i serem camembert. Z przepisem, na tą przekąskę, pierwszy raz spotkałam się w pracy. Wtedy były to kupne bagietki zawierające już masło czosnkowe. W domu jednak robię wszystko od podstaw.



Składniki:

4 bagietki
10 dag masła
2 ząbki czosnku
ser camembert naturalny lub ziołowy
sól
pieprz
natka pietruszki
zioła prowansalskie

Zrobić masło czosnkowe. Czosnek wycisnąć dodać masło, zioła, natkę i doprawić. Wszystko wymieszać widelcem. Bagietki naciąć pod skosem, otworki wysmarować masłem.  Zapiekać 3 -5 minut w piekarniku. PS. z mikrofali wyjdą gumowate zamiast chrupkie.
Wyjąć z piekarnika bagietki. Camembert pokroić w paseczki. Włożyć do bagietek.







1 komentarz:

  1. Mmm, pychota :) na pewno wypróbuję!

    Zapraszam do siebie! Dzisiaj propozycja pysznego śniadania - jajka w pomidorach!

    www.paczekwkuchni.blogspot.com

    Pozdrawiam!:)

    OdpowiedzUsuń