Składniki:
2 żeberka mięsne
fasola Piękny Jaś Kupiec
woda
zioła: majeranek, zioła prowansalskie, bazylia, tymianek
liście laurowe
ziele angielskie
sól
pieprz
1 łyżka mąki
2 łyżki śmietany słodkiej
Dzień wcześniej namoczyć na noc fasolę w letniej wodzie. Odcedzić następnego dnia. Wlać do garnka świeżą wodę, włożyć żeberka i fasolę. Gdy się zagotuje włożyć ziele angielskie i liście laurowe. Gotować do miękkości fasoli i żeberek. Doprawić ziołami, solą i pieprzem.
Zagęścić roztartą mąką ze śmietaną i odrobiną wody.
Pysznie wygląda :)
OdpowiedzUsuńgenialny przepis, musimy wypróbować
OdpowiedzUsuńi zapraszamy do nas
blotodlazuchwalych.blogspot.com