wtorek, 24 czerwca 2014

Szaszłyki na grilla

Szaszłyki to świetna przekąska na grilla. U mnie pojawiają się niemalże na każdym. Uwielbiam podjadać grillowanego banana i kurczaczka. A, żeby było tzw. "równouprawnienie grillowe" muszę akceptować głos mężczyzny mówiący: trzeba dodać boczek!




Składniki:

boczek
banany
papryka marynowana lub świeża - wolę marynowaną
piersi z kurczaka
cebula czerwona
cebula biała
przyprawa do szaszłyków Skworcu 

Wszystko pokroić w małe kawałki i nabijać na patyczki w dowolnej kolejności.
Posypać szaszłyki przyprawą do szaszłyków.






Przyprawa do szaszłyków Skworcu to  mieszanka przypraw: papryki mielonej słodkiej i ostrej, soli, cebuli, marchewki, czosnku, majeranku, bazylii, liścia laurowego, cukru, gałki muszkatołowej, imbiru. Zawiera ryboflawinę,.

Ryboflawina dla tych, którzy nie wiedzą to witamina B2. Niezbędna do prawidłowego funkcjonowania układów: wzrokowego, nerwowego i odpornościowego. 

Przyprawa nie zawiera glutaminianu sodu.   





Przysmaki dla taty 4

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz