poniedziałek, 2 czerwca 2014

Zupa Teściowej. Kategoria Mięso

Zupa teściowej to przygotowany przez moją mamę, przepis na szybkie, pożywne danie. Szczerze przyznam, że tworzyliśmy zupę ze składników, które były pod ręką. Taką nazwę wymyśliliśmy, a właściwie mój narzeczony. Domyślacie się już, dlaczego "teściowej"? :)

Przepis bierze udział w Akcji Pudliszki Pomidorowe Inspiracje. Kategoria Mięso.

Super rozgrzewa, zwłaszcza w takie deszczowe dni jak dziś.




Składniki:

kilka ogórków kiszonych
2 puszki fasoli czerwonej
kiełbasa zwyczajna- 3 małe laski
trochę boczku
pomidory z puszki
1 łyżeczka koncentratu pomidorowego Pudliszki
papryka czerwona
świeża bazylia
zioła ulubione, u mnie mieszanka suszonych pomidorów z solą morską i szczypiorkiem
pieprz
2 szklanki wody

dodatkowo:
1 łyżka mąki rozmieszana z wodą do zagęszczenia zupy

Wszystkie składniki-te, które można, pokroić w kostkę. Kiełbaskę i boczek podsmażyć, dolać 2 szklanki wody, gotować 5 minut. Dodać paprykę, fasolkę czerwoną, ogórki i koncentrat pomidorowy Pudliszki. Doprawić świeżą bazylią, innymi ziołami i pieprzem. Zagęścić i zagotować.





Pudliszki - Pomidorowe inspiracje

1 komentarz:

  1. na takie deszczowe i chłodne dni jak ten zupa idealna!!:)

    OdpowiedzUsuń