Szybkie ucierane ciasto z porzeczkami proponuję, gdy mamy ochotę na coś słodko-kwaśnego ;)
Inspiracja
Składniki:
2 szklanki mąki
1 szklanka cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
4 jajka1 kostka margaryny
cukier waniliowy
Dodatkowo:
2 szklanki czarnych porzeczek
cukier puder
Porzeczki umyć, osuszyć i obrać. Posypać łyżką mąki odebraną z 2 szklanek mąki. Margarynę rozpuścić i wystudzić. Jajka utrzeć z cukrami na biało.Stopniowo dodawać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Pod koniec cienkim strumieniem wlać rozpuszczoną margarynę. Wymieszać do połączenia się składników.
Ciasto przelać na blaszkę wysmarowaną tłuszczem i wysypaną bułką tartą. Na wierzch wysypać czarną porzeczkę. Piec w 180 st. C przez 35 minut.
mm robię bardzo podobne (niedługo ukaże się na blogu )
OdpowiedzUsuńzapraszam serdecznie
Pozdrawiam!
newyolkkitchen.blogspot.com
mm robię bardzo podobne (niedługo ukaże się na blogu )
OdpowiedzUsuńzapraszam serdecznie
Pozdrawiam!
newyolkkitchen.blogspot.com