czwartek, 12 listopada 2015

Zapiekanka ziemniaczana z grzybami

Zapiekanka ziemniaczana z grzybami jest pyszna, aromatyczna i w moim domu znika w mgnieniu oka.




Składniki:

1 kg ziemniaków
garść grzybów suszonych
30 dag mielonej łopatki
2 cebule
kilka ząbków czosnku
sól
pieprz
zioła prowansalskie
śmietana
starty żółty ser

Ziemniaki obrać i pokroić w plastry. Cebulę zeszklić, dodać mięso i podsmażyć. Grzyby namoczyć i ugotować. W naczyniu żaroodpornym wymieszać ziemniaki z mięsem, grzybami, posiekanym czosnkiem, ziołami i kilkoma łyżkami śmietany. Doprawić solą i pieprzem. Posypać startym serem. Piec w 180 st. C przez około 1 godzinę.


Grzyby i warzywa jesienne. 2015

1 komentarz: