Składniki:
mięso z rosołu, u mnie: udka z kurczaka, skrzydełko z indyka
pół marchewki
pół pietruszki
7 pieczarek
1 cebula
natka pietruszki
przyprawa do dań z drobiu
sól
pieprz
olej
ewent. odrobina rosołu
Mięso obrać ze skóry i kości, rozdzielić na małe kawałki. Posypać przyprawą do dań z drobiu. Cebulę pokroić w kostkę, marchewkę i pietruszkę w półplasterki. Pieczarki obrać i pokroić w paski.
Natkę posiekać.
Na rozgrzany olej wrzucić marchewkę i pietruszkę, podsmażyć. Wrzucić cebulę, i tu ewentualnie wlać odrobinę rosołu. Dorzucić pieczarki, przyprawić solą i pieprzem. Gdy marchewka będzie miękka wrzucić mięso. Podsmażyć wszystko razem przez kilka minut.
Uwielbiam takie dania, musiało być pyszne:)
OdpowiedzUsuńbyło bardzo smaczne:)
OdpowiedzUsuń