sobota, 16 maja 2015

Rolada z udźca indyka

Rolada z udźca indyka to doskonała wędlina na talerz. Świetnie się prezentuje i smakuje. Dodatkowo mięso z indyka jest bardzo zdrowe. Robi się ją bardzo szybko.







Składniki:

1,5 kg udźca z indyka
sól
pieprz
papryka słodka
majeranek
tymianek
kilka ząbków czosnku
olej
woda do podlania w trakcie pieczenia


Udziec umyć, wyciąć kość. Posypać solą, pieprzem, papryka majerankiem, tymiankiem, pokrojonym drobno czosnkiem i polać odrobiną oleju. Wmasować marynatę w mięso. Zwinąć w roladę i obwiązać sznurkiem. Zamarynować 10 godzin. Piec w naczyniu żaroodpornym pod przykryciem w temp. 180 st. termoobieg. Podlać odrobiną wody.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz