Rosół z kurczaka, wiadomo, że najlepszy ten domowy. Z natką pietruszki, marchewką,
na skrzydełkach i udkach:) Wykorzystałam do niego makaron nitka, od firmy Makarony Czanieckie, który jest naprawdę dobrej jakości i nie rozgotowuje się.
Składniki:
4 litry wody
4 skrzydełka
2 udka
1 duża marchewka
1 pietruszka korzeń
biała część pora
makaron nitka Czaniecki
natka pietruszki
lubczyk
sól
pieprz
kostka rosołowa
Zagotować wodę. Wrzucić mięso z kurczaka. Dodać pokrojoną w słupki marchewkę, pietruszkę
i pora. Gotować na wolnym ogniu 2 godziny, aż mięso będzie miękkie. Wrzucić kostkę rosołową, dodać lubczyk, doprawić. Ugotować makaron. Posypać natką pietruszki przed podaniem.
Zapraszam do konkursu zupowego i do dodania zupy w akcji na Durszlaku. Szczegóły i regulamin na moim blogu http://nietylkopasta.pl
OdpowiedzUsuńDziękuję, skorzystam:)
OdpowiedzUsuń