Składniki na szaszłyki:
1 podwójna pierś z kurczaka
2 cukinie
5 cebulek
30 dag pieczarek
główka czosnku
2 banany
przyprawa do kurczaka
olej
papryka słodka
vegeta
Pierś z kurczaka pokroić na małe kawałki, wymieszać z przyprawą do kurczaka i odrobiną oleju. Pieczarki, obrać i podgotować ok 3-4 min. Cebulki pokroić na ćwiartki, cukinie i banany w plastry. Nabijać składniki na patyczki według własnej kolejności. Szaszłyki posypać vegetą i papryką słodką.
Świetnie na grillu sprawdziły się produkty firmy Develey.
Niestety nie mam grilla i ogródka, ale można przecież takie apetyczne szaszłyczki przygotować w piekarniku :D Super, przepadam za takimi mięsno-warzywnymi przekąskami :) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl
OdpowiedzUsuń