Kotlety jajeczne są pyszne pożywne i kolorowe. Świetna alternatywa dla tych, którzy nie chcą ciągle jeść mięsa na obiad ;)
Składniki:
10 ugotowanych na twardo jajek + 2 surowe
1 papryka marynowana
5 dag startego sera żółtego
pęczek szczypiorku
1 duża cebula
1 duża bułka czerstwa
odrobina mleka
1 łyżka masła
bułka tarta
czosnek granulowany
sól
pieprz
olej
Zetrzeć jajka na tarce. Paprykę, cebulę i szczypiorek posiekać. Zamoczyć bułkę czerstwą w mleku. Dodać ją do startych jajek. Wrzucić paprykę, szczypiorek i ser żółty. Usmażyć cebulę na maśle, dodać do pozostałych składników. Wbić surowe jajka, posypać czosnkiem, solą i pieprzem. Wymieszać. Formować kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć na oleju.
Uwielbiam jajeczne kotlety! A takie kolorowe - wspaniała odmiana ;) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl
OdpowiedzUsuńFajne te kotleciki, czasami robię podobne. Podoba mi się dodatek papryki!;)
OdpowiedzUsuń