piątek, 28 marca 2014

Pancakes

Kiedy mam ochotę na coś słodkiego, przy czym nie trzeba się napracować, sięgam po przepis na pancakes. Lubię je przede wszystkim dlatego, że można je jeść z dowolnymi dodatkami, zupełnie jak gofry. Tym razem pancakes polałam syropem klonowym. Pysznie słodkie:) Dlatego jeśli jemy je ze słodkimi dodatkami, to wsypmy troszkę mniej cukru do ciasta.
PS. Bratek też jadalny:)





Składniki:

2 szklanki mąki pszennej
niepełne 2 szklanki mleka
1 łyżeczka proszku do pieczenia
3 łyżeczki cukru
80 g rozpuszczonej margaryny
1 opakowanie cukru waniliowego
2 jajka

Wszystkie składniki zmiksować. Smażyć na rozgrzanej patelni, niczym nie trzeba jej smarować. Konsumować na ciepło. Podawać z dowolnymi dodatkami.


1 komentarz: