Jagody goji uważane są za najzdrowsze owoce świata. Bogate w mnóstwo składników odżywczych i witamin. Obniżają poziom cholesterolu, wspomagają odporność i spowalniają proces starzenia. Smakują specyficznie, powiedziałabym słodko-gorzko jak dla mnie:)
Składniki:
1 szklanka płatków owsianych od Kupca
2 łyżki miodu naturalnego
1 banan
garść jagód goji od Skworcu
garść żurawiny suszonej-można troszkę mniej, wtedy mniej słodkie
Rozgrzać piekarnik do 180 st. C. góra-dół.
Zmiksować banana lub rozgnieść. Rozpuścić w rondelku miód. Dodać banana, płatki, jagody goji i żurawinę. Wszystko wymieszać do połączenia. Na blaszce położyć papier do pieczenia, wyłożyć równo masę. Piec 15 minut. Wystudzić i schłodzić. Następnie pokroić na kawałki.
PS.Może trochę ciężko odchodzić batonik od papieru ze względu na miód.
świetne batoniki!
OdpowiedzUsuń