Uwielbiam szpinak i pappardelle. Ostatnio także eksperymentuję z serami pleśniowymi. Wydaje się, że znalazłam doskonałe połączenie na makaron pappardelle z serami pleśniowymi i szpinakiem.
Składniki:
25 dag makaronu pappardelle
30 dag szpinaku
1 cebula
2 ząbki czosnku
10 dag sera pleśniowego błękitnego
10 dag sera camembert
250 ml śmietany 12%
odrobina startego sera żółtego
sól
pieprz
olej
Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu.
Na rozgrzanym oleju zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę, dodać szpinak, drobniutko pokrojony czosnek. Podsmażyć. Dodać pokrojone na mniejsze części sery pleśniowe i śmietanę. Doprawić. Posypać startym żółtym serem już na talerzu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz