Przepis pochodzi z gazetki "Przepisy czytelników".
Składniki:
filet z indyka
150 g suszonej żurawiny
150 g suszonych moreli
zioła prowansalskie
sól
pieprz
olej
pół szklanki wody
goździki opcjonalnie, bo nie każdy lubi
Filet umyć, osuszyć i delikatnie rozbić tłuczkiem. Natrzeć olejem, ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem. Ułożyć żurawinę i morele na filecie. Mięso zwinąć w roladę i obwiązać sznurkiem. Roladę posolić po wierzchu, posypać ziołami i pieprzem. Tu ewentualnie wbić kilka goździków. Piec w rękawie w 190 st. C około 70 minut. W trakcie pieczenia, po rozcięciu rękawa, polać roladę mieszanką wody i oleju. Można konsumować zarówno na gorąco jak i na zimno. Nam najlepiej smakuje jako wędlina.
Zapraszam do mojej AKCJI:
Wygląda świetnie i na pewno też tak smakuje
OdpowiedzUsuń