wtorek, 3 marca 2015

Sałatka warstwowa

Sałatka warstwowa zajmuje pierwsze miejsce, obok gyrosa, wśród sałatek, które robię. Jest przepyszną przekąską.





Składniki:

seler marynowany
puszka ananasów
puszka kukurydzy
20 dag szynki konserwowej
pół czerwonej cebuli
pół białej cebuli
5 ugotowanych jajek
jabłko
jogurt naturalny
1 łyżka majonezu opcjonalnie
sól,
pieprz
słodka papryka mielona

Seler odsączyć i pociąć na mniejsze części. Ananasy, szynkę, cebule, jabłko i jajka pokroić w kostkę.


Układać warstwami:

seler
połowa szynki
jajka
cebule: czerwona i biała
druga połowa szynki
kukurydza
jabłko
ananasy
polać jogurtem, doprawić






Zdrowa przekąska

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz