środa, 1 maja 2013

Grillowanie: Szaszłyki na majówkę

Majówka, czyli sezon grillowy czas zacząć na dobre. Ja rozpoczęłam go już w ubiegły weekend. Były pyszne szaszłyki z kurczakiem, bananem i warzywami, karkówka marynowana w winie, kiełbaski i boczek grillowany. Świetnie sprawdziła się też sałatka hawajska. Przepis na nią już niedługo.


Składniki na szaszłyki:

1 podwójna pierś z kurczaka
2 cukinie
5 cebulek
30 dag pieczarek
główka czosnku
2 banany
przyprawa do kurczaka
olej
papryka słodka
vegeta

Pierś z kurczaka pokroić na małe kawałki, wymieszać z przyprawą do kurczaka i odrobiną oleju. Pieczarki, obrać i podgotować ok 3-4 min. Cebulki pokroić na ćwiartki, cukinie i banany w plastry. Nabijać składniki na patyczki według własnej kolejności. Szaszłyki posypać vegetą i papryką słodką.


Świetnie na grillu sprawdziły się produkty firmy Develey.


1 komentarz:

  1. Niestety nie mam grilla i ogródka, ale można przecież takie apetyczne szaszłyczki przygotować w piekarniku :D Super, przepadam za takimi mięsno-warzywnymi przekąskami :) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl

    OdpowiedzUsuń