i szybkie w przygotowaniu. Zachowuje puszystość, miękkość i wilgotność. Smakuje każdemu.
Składniki:
2,5 szklanki mąki
1,5 szklanki cukru
4 jajka
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka sody
1 łyżeczka cynamonu
1 łyżka kakao
1 szklanka oleju
aromat migdałowy
50 dag jabłek
Jabłka obrać, pokroić na małe kawałki, wymieszać z cynamonem.
Jajka ubić z cukrem. Dodawać po łyżce mąki, proszek i sodę. Dodać aromat i po trochu kakao. Dolewać porcjami olej cały czas miksując. Wrzucić jabłka i wymieszać łyżką. Wylać masę do przygotowanej formy i piec ok. 50 minut w 180 st. C.
świetne ciacho:) Też mam przepis na to ciasto ale wygląda zupełnie inaczej:)
OdpowiedzUsuńPrzeglądając kiedyś serwisy kulinarne natknęłam się na to ciasto pod nazwą salceson, u mnie jednak zawsze nazywane jest ambasadorem.
OdpowiedzUsuń