niedziela, 7 kwietnia 2013

Sałatka GYROS

Sałatka gyros, któż jej nie zna? Wszyscy chyba jej kiedyś spróbowali, bowiem świetnie pasuje na święta, imieniny, czy zwykła niedzielę:) Każdy robi ją po swojemu, jedni dodają ser, inni nie dodają cebuli, czy papryki. Ja proponuję sałatkę, w takiej o to odsłonie:


Składniki:

1 podwójny filet z kurczaka
1 mała kapusta pekińska
puszka kukurydzy
3 ogórki kiszone
czerwona papryka
przyprawa do gyrosa
ketchup
majonez
sól
pieprz
4 łyżki oleju

Filet pokroić w kostkę, polać olejem i posypać przyprawą do gyrosa. Odstawić na godzinę do lodówki. Pekińską posiekać, paprykę i ogórki pokroić w kostkę. Mięso usmażyć. Wystudzić. Wrzucić do pozostałych składników. Wymieszać z majonezem i ketchupem. Doprawić solą
i pieprzem.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz