Lubię słodkości typu racuchy z owocami. Można je podać o każdej porze dnia. Racuchy z jabłkiem
i brzoskwinią są z dodatkiem maślanki i smakują naprawdę pysznie. Przepis pochodzi z gazetki Przyślij Przepis.
Składniki:
40 dag mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka cukru waniliowego
2 łyżki cukru, można dać mniej, bo brzoskwinię są dosyć słodkie
2 szklanki maślanki
szczypta soli
2 jajka
2 brzoskwinie, mogą być z puszki
1 jabłko
olej
cukier puder Kupca do posypania
Mąkę zmiksować z maślanką, cukrami, proszkiem, żółtkami. Owoce obrać pokroić w małą kosteczkę, dodać do masy. Białka ubić ze szczyptą soli, dodać do masy, delikatnie wymieszać. Smażyć na oleju do zrumienienia. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.
Dostałam, od firmy Kupiec, paczuszkę i kartkę z życzeniami Bożonarodzeniowymi, za co serdecznie dziękuję.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz