wtorek, 19 listopada 2013

Pęczak z warzywami

Kolejna paczka od firmy Kupiec, z czego bardzo się cieszę:) Wśród produktów pęczak. Przepis na potrawę
z jego użyciem znalazłam TU i nieco zmieniłam. Trochę przypomina mi chili con carne w wegetariańskim wydaniu:)





Składniki:


20 dag pęczaku Kupiec
2 cebule
2 ząbki czosnku
8 pieczarek
1 czerwona papryka
1 puszka fasoli czerwonej
1 puszka kukurydzy
woda
oliwa
pieprz
zioła prowansalskie
słodka czerwona papryka
ostra czerwona papryka
sól


Przepłukać pęczak. Osoloną wodę zagotować. Wsypać pęczak i gotować do miękkości. Pieczarki, cebule i czosnek obrać i pokroić. Podsmażyć na oliwie. Dodać paprykę, odsączoną kukurydzę i fasolę. Dodać ugotowany pęczak, doprawić.



 Pozostałe produkty od firmy Kupiec:



1 komentarz: